Co to jest ten siłowy w domu + cardio ? Podbiłabym na pewno białko, na około 130-140g. Tłuszcze też okolice 100g. Brakuje tutaj mi urozmaicenia tłuszczy : tłuste ryby, awokado, gorzka czekolada, masło klarowane, tłuste mięsa, orzechy (nie ziemne), olej kokosowy. Margaryny - wywalić zamień na masło minmimum 82% tłuszczy, tuńczyki i inne ryby w [...]
Ale tak czy siak zawsze ważymy jedzenie przed obróbką termiczną, dlatego w sumie nie wiem czy nie lepiej zawsze stosować w kalkulatorze surowe produkty. Zmieniony przez - Vaengar w dniu 2016-08-03 21:28:38 Zmieniony przez - Vaengar w dniu 2016-08-03 21:32:46
1. IG glikemicznym się nie przejmuj 2. Na pewno nieco stracą nawa wartości w końcu to obróbka termiczna 3. Inny kolor, smażone ciemniejsze. Ogólnie lepiej suszyć
Szprota, nie zgodzę się z Tobą co do substancji odżywczych, ponieważ producenci są zobowiązani podać wartości odżywcze przed obróbką termiczną. Jedynie mogą być mniej przyswajalne .
To trochę dziwne bo jem tak od dłuższego czasu(zdarzyło się zjeść kanapkę więcej między posiłkami) i jestem raczej tłusty - to chyba coś źle liczysz. Zważ poszczególne skłandiki posiłków przed obróbką termiczną i wpisz wszystko do dziennika, z dzisiejszego lub jutrzejszego menu. Co do drugiego tematu - nie ma co zastanawiać się czy to choroba czy [...]
sie niebawem dzial odzywianie zrobi z tego tematu %-) na wedzone bym uwazal, nie jest to zbytnio prozdrowotna obrobka termiczna i raczej unikalbym produktow wedzonych chociazby ze wzgledu na najbardziej popularny benzopiren
http://kalorie.net/modules.php?name=Indeksglik za to ilość nasyconych i trans i jednocześnie glukoza nieco studzi entuzjazm... jeśli już piszecie o obniżaniu ig to może warto zainteresować się ładunkiem glikemicznym? ...i obróbką termiczną szczególnie dla fanatyków marchwi Zmieniony przez - eunike w dniu 2006-06-26 15:15:26
[...] awidyne, ktora wiąże biotyne i ogranicza jej dostepnosc dla organizmu. Wiec co z tego,ze takie jajko zawiera troszke wiecej bialka(bo wiadomo,ze zawsze tak jest przed obrobka termiczna) skoro i tak zyskamy z niego mniej przez ta przyswajalnosc. I nie rozumiem po co wiec wcinac jajka na surowo, skoro mniej zyskujemy,maja paskudny smak i [...]